De Condé verklapt transferplannen KRC Genk

De Condé verklapt transferplannen KRC Genk
Maandag 02 april 2018 - 23:25   I  

KRC Genk kende tot dusver een wisselvallig seizoen, maar mede dankzij trainer Philippe Clement slaagde de Limburgse club erin om de finale van de Croky Cup én play-off 1 te bereiken. Toch is het nu al duidelijk: in het tussenseizoen zal het bestuur de huidige kern onder handen nemen.

“Het staat al vast dat we onze kern willen afslanken", verklapt technisch directeur Dimitri De Condé in een gesprek met Het Belang van Limburg. "We hebben nu 28 veldspelers en drie keepers in onze A-kern. Dat is iets te veel en is het gevolg van de blessuregolf die ons tot begin februari trof. Enkele jongeren, die in aanmerking kwamen voor een uitleenbeurt, konden we niet laten vertrekken. We hadden hen op het moment dat de transfermarkt sloot zelf nodig. Nu op Heynen en Berge na iedereen terug is, zorgt dat voor een heel uitgebreide kern, terwijl we slechts op één front strijden.”

“Volgend seizoen streven we naar 24+3 of, in geval van Europees voetbal, naar 26+3 begin september", gaat De Condé verder. "Dat is een streefdoel, geen officiële limiet. Ook zal de kern nog breder zijn bij de start van de voorbereiding. Opnieuw zullen jongeren de kans krijgen om zich te manifesteren tijdens de voorbereiding. Van die politiek stappen we niet af.”

"Op dit moment nog geen enkel concreet dossier"

Wie er straks precies zal moeten vertrekken, is voorlopig niet duidelijk. “Prestaties in play-off 1 zullen zeker een invloed hebben op de samenstelling van de kern", benadrukt De Condé. "Niet alleen taxeer je zelf spelers op hun prestaties in topmatchen, die prestaties worden ook op de voet gevolgd door andere clubs. Bepaalde jongens liepen vorig jaar al in de schijnwerpers en kregen diverse aanbiedingen. Van hen heeft niemand de belofte gekregen dat hij na dit seizoen kan vertrekken. Maar als de speler klaar is voor een stap hogerop en zeker als hij daarvoor ook de leeftijd heeft, zullen we openstaan voor een transfer tegen de juiste prijs. Die prijs bepaalt alleen KRC Genk.”

En natuurlijk speuren ze bij Genk de markt af naar potentiële versterkingen. “Intussen zijn we zelf natuurlijk ook al langer bezig met de zoektocht naar versterking en/of vervangers van eventuele vertrekkers. Op dit moment is er echter nog geen enkel concreet dossier: noch aan de inkomende, noch aan de uitgaande kant. We deden of kregen al wel eens een verkennend telefoontje, maar concreet is er nog niets. Daarom dat ik ook zeg: de prestaties tijdens play-off 1 zullen zeker bepalend zijn", besluit De Condé.

Poll: Heeft dit Genk nood aan versterking?

TAGS  I  De Condé  I   RC Genk

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024