OFFICIEEL: Ervaren speler KV Oostende zet punt achter zijn carrière

OFFICIEEL: Ervaren speler KV Oostende zet punt achter zijn carrière
Woensdag 04 april 2018 - 13:40   I  

KV Oostende heeft onder Coucke heel wat bekende namen naar de kust kunnen lokken. Zo kon het onder andere Berrier overtuigen om te komen schitteren aan de kust, haalde het Joseph Akpala terug naar West-Vlaanderen en kon het zelfs ex-Rode Duivel Nicolas Lombaerts weghalen uit Rusland.

Een andere grote naam (en ex-Club Brugge) die het kon strikken was David Rozehnal. David Rozehnal kwam in juli 2015 bij KVO terecht. Na zijn twee seizoenen bij Club Brugge speelde hij nadien voor PSG, Newcastle, Lazio Roma, Hamburg en Lille. Hij speelde met Tsjechië ook op de WK's van 2004 en 2008. Een carrière die kan tellen dus.

Nu heeft de 37-jarige verdediger laten weten om een punt te zetten achter zijn professionele voetbalcarriere. De ervaren rot keerde al een tijdje geleden terug naar zijn thuisland wegens familiale redenen. Hij keert nu dus niet meer terug en zal blijven voetballen bij de amateurclub uit zijn dorp, waar ook zijn broer voetbalt. Dat deelde KVO zelf mee via haar website.

Van groot belang

Vorige seizoenen was Rozehnal nog een sterkhouder in de defensie van KV Oostende, waar hij de jonge verdediging van de Kustboys met zijn ervaring kon sturen. Dit seizoen bleef hij al te vaak op de bank en zijn laatste echte wedstrijd was zelfs die tegen Marseille.

"Mijn familie is nu het allerbelangrijkste en daar wil ik me ook op focussen," zo klinkt het bij de Tsjech op de website van KVO. "Ik wil alle KVO-fans bedanken voor de hartelijke ontvangst en al de ploegmakkers, stafleden en medewerkers voor de fantastische jaren. Ik hoop dat de omstandigheden het toelaten om nog eens afscheid te komen nemen in de Versluys Arena."

Poll: Heeft de Tsjech een mooie carrière achter de rug?

TAGS  I  KV Oostende  I   Rozehnal  I   Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024