"Ik denk niet dat Deschacht dat gaat doen. Zeker niet na dit voorval"

Woensdag 04 april 2018 - 17:27   I  

RSC Anderlecht maakte woensdagvoormiddag bekend dat Olivier Deschacht terugkeert in de A-kern. De 37-jarige verdediger mag opnieuw meetrainen met het eerste elftal en komt dus ook weer in aanmerking om wedstrijden op het hoogste niveau te spelen. Gewezen Anderlecht-speler Gille Van Binst vindt de terugkeer van Deschacht een goede zaak.

“Da’s maar normaal”, reageert Van Binst bij Het Laatste Nieuws. “Het is niet normaal dat een speler die zoveel voor Anderlecht heeft betekend verschillende maanden met de B-ploeg moet meetrainen. Het had in eerste instantie nooit zo ver mogen komen. Voetbal is een spel en geen staatszaak. Het is naar mijn mening opgeblazen. Iedereen doet alsof het schandalig is als je eens kritisch bent. Ik vind het goed dat iemand voor zijn mening uitkomt."

Volgens Van Binst is het niet uitgesloten dat Deschacht nog een rol van betekenis speelt in de play-offs. "Hij zal nog tijd nodig hebben, maar ik denk dat hij nog in de ploeg gaat komen en een belangrijke rol gaat spelen in play-off 1. Hij moet zich natuurlijk opnieuw bewijzen, maar als ik zie naar de laatste wedstrijd van Anderlecht dan verdient hij het om in de ploeg te komen. Zijn ervaring zeker nog van pas komen.”

En wat na dit seizoen? “Ik denk niet dat Deschacht nog de ambitie heeft om verder te doen na dit jaar. Zeker niet na dit voorval", benadrukt Van Binst. "Hij is ten slotte ook al 37 jaar. Hij speelt twintig jaar in de eerste ploeg en het zou jammer zijn om op deze manier uiteen te gaan. Ik ben blij dat die zever gedaan is. Ik zie hem nog wel zijn plaats in de ploeg herveroveren. Zo een goede ploeg is Anderlecht nu ook niet.”

Poll: Moet Deschacht meteen weer in het elftal staan?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht  I   Van Binst

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024