Gent-speler Gigot over Vanhaezebrouck: "Iedereen kreeg ervan langs"

Gent-speler Gigot over Vanhaezebrouck:
Donderdag 05 april 2018 - 15:51   I  

Hein Vanhaezebrouck nam dit seizoen afscheid van AA Gent en koos voor een avontuur bij Anderlecht. Bij Gent heeft Hein prachtige dingen neergezet, maar op het einde was het gewoon op. Vanhaezebrouck kon zijn spelers niet meer op de juiste manier het veld opsturen.

Toen Vanhaezebrouck vertrok en Yves Vanderhaeghe kwam begon het plots wel te draaien bij AA Gent. De spelers speelden bevrijd en door het systeem van Vanderhaeghe konden de spelers opnieuw wat vertrouwen opdoen. Daar ontbrak het hen toch aan.

In Sport/Voetbalmagazine blikt Samuel Gigot nog een keer terug op die moeilijke periode onder Vanhaezebrouck. Die heeft zich bij Gent meermaals negatief uitgelaten over de eigen spelers. Al denkt Gigot wel dat hij dat eigenlijk goed bedoelde.

"Iedereen kreeg ervan langs"

"Je moet zien wat daar precies achter zat. Misschien wilde hij ons prikkelen door zijn boodschap in de media. Misschien dacht hij dat we daardoor zouden rebelleren op het veld. Iedereen kreeg ervan langs, ik werd ook niet gespaard. Niet alle spelers r eageren daar op dezelfde manier op. Maar Vanhaezebrouck heeft ons nooit willen beschadigen of breken, hij wilde dat we zouden reageren, vooruitgang boeken", aldus Gigot.

Poll: Is Vanhaezebrouck te streng voor de eigen spelers?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024