Borkelmans: "Ik vind hem dé speler van het jaar in de Jupiler Pro League"

Borkelmans:
Vrijdag 06 april 2018 - 06:16   I  

Vital Borkelmans stond bij de Rode Duivels enkele jaren aan de zijde van bondscoach Marc Wilmots, maar zit sinds diens ontslag bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) eveneens zonder werk. In afwachting van een nieuwe job volgt Borkelmans de Jupiler Pro League dan maar op de voet.

En de gewezen speler van Club Brugge is onder de indruk van zijn voormalige werkgever. Het is Borkelmans opgevallen dat er niets aan te merken valt op blauw-zwart. "Klopt, zij zijn de verdiende kampioen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Op één of twee uitzonderingen na, hebben ze in élke wedstrijd een pak kansen gecreëerd, zélfs toen ze daar eens het ene gelijkspel na het andere bij elkaar voetbalden.

"Ik vind Limbombe dé man van het jaar in onze competitie. Hoe die jongen telkens de hele flank afdweilt... Chapeau", gaat Borkelmans verder. Maar de linksachter in Limbombe kan nog beter worden... In defensief opzicht draait Limbombe nog wel eens zijn lichaam verkeerd in functie van de bal "Da's waar, maar in een veldbezetting met drie centrale verdedigers kan hij dat camoufleren - hij hoeft niet de ganse breedte van de linkerflank af te dekken.

"Limbombe heeft een actie - links, rechts - hij kan versnellen, en hij scoort", merkt Borkelmans ook op. De gewezen assistent van de nationale ploeg is dan ook van mening dat de smaakmaker van Club Brugge wel degelijk een kans verdiende bij de Rode Duivels. "Absoluut. De enige in België die zo'n selectie verdient."

Poll: Is Limbombe de beste speler in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   Borkelmans  I   Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024