"Boucaut was gewoon zo dom om dat advies niet te volgen"

Maandag 09 april 2018 - 16:39   I   door Redactie

Anderlecht won met 1-2 bij Charleroi. Een nipte overwinning voor paars-wit, die dan ook nog eens tot stand kwam door een betwiste penalty. Zeg maar gerust een onterechte penalty, althans toch volgens journalist François Colin.

"Anderlecht mag weer hopen na de winst in Charleroi. Of beter gezegd: het mag nog eens opgelucht ademhalen. Sporting won verdiend op Mambourg (1-2), maar de manier waarop riep veel bedenkingen op. Laat ons vriendelijk zijn voor de ref: Alexandre Boucaut vergiste zich compleet toen hij de bezoekers een strafschop schonk", zegt Colin.

"De meningen zijn verdeeld over de fase, maar het zijn toch rare uitzonderingen die een penalty hadden gezien. De meeste waarnemers dachten eerder aan een fout van Teodorczyk. Zelfs Hein Vanhaezebrouck gaf toe dat hij de boosheid van zijn collega begreep, maar gaf terecht aan dat zijn ploeg vorige week tegen AA Gent recht had op een strafschop. Boucaut was zo hooghartig en dom om het advies van de VAR niet te raadplegen en deze laatste kon niet ingrijpen omdat hij niet zeker was dat het een absolute blunder was."

Poll: Is Boucaut een goeie ref?

TAGS  I  Anderlecht  I   Boucaut  I   Colin  I   Charleroi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024