Mannaert haalt uit na AA Gent: "Refs moeten zulke fases beter inschatten"

Mannaert haalt uit na AA Gent:
Zaterdag 14 april 2018 - 09:18   I  

Vincent Mannaert zag hoe zijn Club Brugge met 1-0 verloor tegen AA Gent. Wesley zat niet lekker in de wedstrijd, maar Mannaert twijfelt niet aan de kwaliteiten van de Braziliaan. De spits is nog erg jong en was in het begin ook erg onstuimig. Met enkele stevige overtredingen tot gevolg.

Dat imago sleept hij nu nog steeds met zich mee en dat zou volgens Mannaert niet mogen. Scheidsrechters zouden bepaalde fases beter moeten beoordelen. Zo was er een fase tegen AA Gent waar Mannaert zich vragen over stelt, want Wesley deed echt niets verkeerd.

"Het ergert mij dat Wesley zijn lichaam niet eens mág gebruiken of 't is fout. Zondag was er een fase op het middenveld waar hij wegdraait van Dejaegere, waarop die als voor dood neervalt, en de scheidsrechter fluit - gewoon op basis van het imago van Wesley uit zijn eerste jaar. Ik vind dat refs zulke fases beter moeten inschatten, want een Wesley die wegdraait en vanuit het middenveld met zijn gezicht naar doel komt opzetten, is potentieel een scoringskans", aldus Mannaert in Het Laatste Nieuws.

"Spits voor de Premier League"

Degryse stelt zich vragen bij de mentale sterkte van de jonge Braziliaan, maar daar heeft Mannaert geen twijfels over. Hij ziet bijzonder veel potentieel in zijn spits en denkt zelfs dat hij het kan maken in de Premier League. "Dat is ook jaren gezegd van Benteke, maar die is op een dag toch ook spits van Liverpool geworden. Ik ben zeker dat Wesley de kwaliteiten heeft voor de Premier League."

Poll: Wordt er te snel gefloten op Wesley?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent  I   Mannaert  I   Wesley

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024