Thierry Henry reageert nu zelf op nieuw avontuur bij Arsenal

Thierry Henry reageert nu zelf op nieuw avontuur bij Arsenal
Vrijdag 20 april 2018 - 23:04   I  

Thierry Henry is momenteel nog één van de assistenten bij de Rode Duivels, maar het is goed mogelijk dat de Fransman de technische staf van Roberto Martinez nog voor de start van het WK in Rusland verlaat. Henry zou één van de kandidaten zijn om bij Arsenal Arsène Wenger op te volgen.

Arsenal en Wenger kondigden vrijdagvoormiddag aan dat ze na afloop van dit seizoen een punt achter hun lange en vruchtbare samenwerking zetten. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu wel degelijk gekomen voor Wenger. De ervaren oefenmeester lag al een tijdje onder vuur en ook dit seizoen waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven.

De kans is groot dat men bij Arsenal voor een veel jongere trainer kiest om het volgende seizoen mee aan te vatten. Heel wat namen circuleren al en dat zal de komende dagen en weken niet anders zijn.

Ook Thierry Henry is kandidaat om het roer over te nemen bij de club waar hij als speler érg succesvol was. De analist en assistent-coach gaf in het verleden al meermaals aan dat hij niet 'neen' zou zeggen als Arsenal aanklopt en hem de job van trainer aanbiedt. Of de gewezen topspits er klaar voor is, is iets anders. Maar het is niet uitgesloten dat hij nog voor het WK vertrekt bij de Rode Duivels.

Reactie Henry

Via Sky sports heeft Henry nu zelf gereageerd op het ontslag van Wenger. Of hij de nieuwe trainer wordt, daar kan de Fransman voorlopig nog niet op antwoorden. “Daar kan ik niet op antwoorden”, reageerde de Franse ex-internationale met een knipoog. “Die vraag moet aan Ivan Gazidis (uitvoerend directeur bij Arsenal, nvdr.) gesteld worden.”

Henry hoopt wel dat Wenger een mooi afscheid krijgt. “Hij had het de laatste tijd niet makkelijk, maar het is mooi dat de fans hem de resterende wedstrijden van dit seizoen nog een mooi afscheid kunnen gunnen. Arsenal moet proberen om de Europa League te winnen, dat zou mooi zijn want Arsène heeft nooit een Europese titel gepakt. Mensen zullen nu over zijn erfenis bij Arsenal praten, en die is niet min. Ik herinner me nog dat men, toen ik bij de Gunners voetbalde, zei dat hij Arsenal over de hele wereld bekendgemaakt heeft.”

Poll: Zou Henry een goede opvolger voor Wenger zijn?

TAGS  I  Henry  I   Arsenal  I   Wenger  I   Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024