"Devroe en Coucke zetten zichzelf nu al onder druk bij Anderlecht'

Woensdag 25 april 2018 - 15:34   I  

Het duo Marc Coucke en Luc Devroe zorgen momenteel voor een frisse wind in het Astridpark. Al heeft het de voorbije weken ook al flink gestormd. Coucke zegt wat hij denkt, waardoor onder meer Herman Van Holsbeeck het moest ontgelden.

Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine werpt zijn blik op de huidige situatie bij paars-wit. Hij ziet hoe Coucke momenteel heel wat vijanden gemaakt heeft sinds hij voorzitter werd van Anderlecht. Een stijlbreuk met het vorige Anderlecht dus.

"Dat voorzitter Marc Coucke na twee opeenvolgende uitnederlagen wees naar de tegenvallende wintertransfers en zo weer een sneer gaf aan de vroegere manager Herman Van Holsbeeck is pijnlijk. Het hoort niet bij de stijl van Anderlecht om met dat soort excuses te komen. Maar het zit ingebakken in het karakter van Coucke die zegt wat hij denkt en kennelijk niet de gewoonte heeft de weg van de diplomatie te bewandelen."

Eigen kans

Beide heren krijgen nu de kans om te bewijzen dat ze het beter kunnen. Door zo fel uit te halen naar het verleden hebben ze wel de druk, die er altijd is in Anderlecht, zo mogelijk nog verhoogd. En de verwachtingen waren al zo hoog gespannen.

"Na dit seizoen kunnen Marc Coucke en sportief directeur Luc Devroe echt hun accenten leggen. Ze zullen onder meer op de transferpolitiek worden afgerekend. Door vraagtekens te plaatsen bij het verleden zetten ze zichzelf nu al onder druk."

Poll: Zullen Devroe en Coucke de verwachtingen inlossen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Devroe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024