'Daarom haalde Van Holsbeeck Ganvoula naar Anderlecht'

'Daarom haalde Van Holsbeeck Ganvoula naar Anderlecht'
Maandag 30 april 2018 - 07:45   I  

Herman Van Holsbeeck heeft de voorbije tijd heel wat kritiek gekregen op zijn transferbeleid bij Anderlecht. Hij haalde spelers naar Anderlecht die geen meerwaarde bleken te zijn. Al kreeg Herman Van Holsbeeck wel heel vaak de Zwarte Piet toegeschoven de voorbije weken.

Een transfer die voor veel onbegrip zorgde was die van Silvère Ganvoula. De spits van Anderlecht werd nog uitgeleend aan KV Mechelen, maar ook daar kon hij niet overtuigen. Door omstandigheden stond hij gisteren aan de aftrap, maar een groot succes kunnen we dat niet noemen.

Een vraag die veel fans en veel analisten zich stellen is waarom Anderlecht Ganvoula in de eerste plaats ging halen. De spits past allerminst bij de stijl van Anderlecht en bovendien lijkt hij gewoon niet goed genoeg te zijn voor het anders zo frivole paars-wit.

"Buitenkansje"

Jan Ceulemans denkt te weten waarom Ganvoula in het Astridpark speelt. Het was helemaal de bedoeling niet dat hij ooit eerste spits ging worden. Anderlecht had met hem eerder in gedachten wat het met Thelin ook van plan was. Voor een prijsje kopen, nadien uitlenen en met meerwaarde verkopen. Westerlo zat destijds namelijk in financiële problemen en een transfer was toen het beste voor alle partijen.

"Ik begrijp wel waarom Anderlecht hem vorig jaar kocht bij Westerlo. Niet als toekomstige spits van Anderlecht, wel als financieel buitenkansje. Hij is 21 en kost niet veel. Als hij niet slaagt, dan kan hij op uitleenbasis misschien nog wat goals maken. Op termijn verdien je je geld dan terug", aldus Ceulemans volgens Het Nieuwsblad.

Poll: Was het een goede transfer?

TAGS  I  Anderlecht  I   Westerlo  I   Van Holsbeeck  I   Ganvoula

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024