Unicum bij Anderlecht, Coucke viert feest

Unicum bij Anderlecht, Coucke viert feest
Dinsdag 01 mei 2018 - 21:40   I  

Club Brugge staat nog altijd autoritair aan de leiding in de Belgische Jupiler Pro League voor Anderlecht, en komend weekend staat de topper tussen beide clubs op het programma. Als paars-wit wint komt het tot op twee punten van Club. Wil Anderlecht nog kans maken op de titel zal het moeten winnen. De dames gaven alvast het goede voorbeeld. De Anderlecht-vrouwen pakten hun eerste kampioenschap in 20 jaar.

Anderlecht won op eigen veld met 3-1 van Racing Genk. Doelpuntenmakers waren Ella Van Kerkhoven (9’), Laura Deloose (27’) en Tine De Caigny (88’) langs de kant van Anderlecht en Gwen Duijsters (70’) maakte het enige doelpunt voor Genk. Paars-wit staat tien punten voor op dichtste achtervolger AA Gent met nog drie speeldagen te gaan.

Een unieke prestatie voor de vrouwen van Anderlecht want de laatste zeven seizoen ging de titel telkens naar rivaal Standard. Voor het eerst in 20 jaar haalt de vrouwenploeg van paars-wit weer een titel binnen. Voorzitter Marc Coucke is in de wolken met de prestaties en haalt ook het kampioenschap van de U21 aan om de A-ploeg te motiveren.

Poll: Kan Anderlecht (heren) nog kampioen worden?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024