Leko haalt ook zwaar uit naar Vanhaezebrouck: "Dat weet hij"

Leko haalt ook zwaar uit naar Vanhaezebrouck:
Maandag 07 mei 2018 - 10:14   I  

Ivan Leko stond na afloop van Club Brugge-Anderlecht zwaar te balen. De trainer van blauw-zwart spuwde zijn gal voor de camera's en tijdens de persconferentie. Hij toonde zich erg scherp voor de spelleiding, maar ook voor collega-trainer Hein Vanhaezebrouck.

"Toen het doelpunt van Diaby in Anderlecht werd afgekeurd, was ik de eerste om te zeggen dat het correct was. Ik was de idioot die zei dat de videoref gelijk had. De VAR kostte ons toen een punt en vandaag kost hij ons ook één of drie punten", merkte Leko na afloop van de topper op. 

"Een scheidsrechter is menselijk en kan dus fouten maken. Maar als je bussen en video's hebt, moet je toch gezien hebben wat heel België gezien heeft? Dan moet je toch zien wat mijn moeder vanuit Kroatië kon zien? Ik zeg het: dit is voor mij een groter verhaal. Het werk van elf maanden dat nu verwoest wordt. Daarom zou ik aan al die slimmerds vragen om eens mijn kleedkamer binnen te komen, om het voetbal eens echt aan te voelen. En om niet met de droom van 30.000 supporters en alle mensen die hier werken te spelen.”

Tijdens zijn betoog haalde Leko ook uit naar Vanhaezebrouck. “Misschien moet ik slimmer worden. Slimmer worden en verhalen maken. Daarom wil ik mijn collega feliciteren. Hij is de beste coach van het jaar en weet ook dat het slim is om twee, drie dagen voor de match druk te zetten op de scheidsrechter (Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie kritiek op vierde ref Geldhof, nvdr.)", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Is het slim dat ik nu mijn hart laat spreken? Dat weet ik niet. Misschien is er in het voetbal wel geen plaats voor mensen zoals mij. Maar tegen diezelfde smart ones wil ik wel nog het volgende zeggen: we will be back. Op donderdag tegen Charleroi zullen we er opnieuw staan. Ik ben overtuigd dat we zullen terugkeren. Op ons allerbeste niveau."

Poll: Heeft Leko gelijk?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022