Eén groot verschil met Preud'homme: "Dat doet Leko niet"

Eén groot verschil met Preud'homme:
Dinsdag 08 mei 2018 - 10:15   I  

Een emotionele Ivan Leko spuwde na afloop van Club Brugge-Anderlecht zijn gal. De Kroaat haalde uit naar de arbitrage en vond sommige beslissingen niet kunnen. Leko kwam ermee weg, en dat heeft alles te maken met zijn stijl.

Zo is Leko er niet de man naar om spelletjes te spelen met de media. Hij is rechtuit en houdt zich niet bezig met druk te zetten op van alles en nog wat. Zie daar hét grote verschil met zijn voorganger bij blauw-zwart, Michel Preud'homme.

"De stijlbreuk met Michel Preud'homme is wel duidelijk. Waar die net als vele collega's het geheel graag stuurde - het gebrek aan rustdagen voor zijn ploeg ­tegenover de tegenstander was zijn absolute stokpaardje - doet Leko dat niet. Het verste waar de Kroaat al durfde te gaan, was het oproepen van de eigen fans om en masse de ploeg te komen ondersteunen. Gewaagd, zeg", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Leko doet niet aan oproerkraaierij. Hij staat voor authenticiteit, voor oprechtheid, voor sympathie. Een brok trainer die alleen voetbal ademt en leeft, die zich niet met randzaken bezighoudt. Het publiek? Dat mag Ivan Leko's ­Bruges Army zingen wat het wil, Leko gaat weinig interactie aan. De refs? Die mogen fouten maken, de Kroaat zal het negeren. De kritiek op zijn spelsysteem? Club begon het seizoen met drie centrale verdedigers en zal het ook zo beëindigen."

"Bij slechts één thema durft Leko een leugentje om bestwil te gebruiken: blessures. Vorige vrijdag 'vergat' de Kroaat nog om te vermelden dat Anthony Limbombe een controlescan was ondergaan, de Rode Duivel zat zelfs geblesseerd mee in de brede kern. Het feit dat de basisopstelling de laatste weken geregeld via deze krant uitlekte, startte rond Jan Breydel zelfs een heuse speurtocht naar de mol. Zijn selectie en bijhorende basiself is het enige waar Leko geheimzinnig over wil doen, maar zelfs dan nog hoor je hem er publiekelijk niet over klagen. Mister sympatico."

Poll: Ben jij fan van Leko?

TAGS  I  Leko  I   Preud'homme  I   Club Brugge

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022