Mathijssen over Sterchele: "Dat gesprek zal ik nooit vergeten"

Mathijssen over Sterchele:
Dinsdag 08 mei 2018 - 13:23   I  

Tien jaar geleden sloeg het noodlot toe. Het plaatst zelfs alle discussies in het Belgische voetbal van vandaag in een perspectief. François Sterchele overleed exact tien jaar geleden en ook vandaag nog is de spits van Club Brugge niet vergeten.

Jacky Mathijssen gebruikt het verhaal van Sterchele ook vandaag nog, als hij jonge spelers attent wil maken op het gebruik van snelle wagens. Een gesprek dat hij ook met de betreurde Sterchele had, een tijdje voor zijn fatale ongeluk. Een gesprek dat de toenmalige coach van Club nooit zal vergeten.

"Ik heb dat gesprek ook met François zelf gevoerd, enkele weken voor het ongeval. Ik zie ons nog staan, op de parking van Club Brugge. Hij heeft me toen beloofd dat hij zes maanden later van wagen zou veranderen. Maar die Porsche was een jeugddroom van hem, één van de drijfveren ook om in moeilijke momenten in zijn carrière door te zetten - vergeet niet dat hij van de onderste regionen van het voetbal is opgeklommen. 'Coach, t'inquiète pas, binnen zes maanden koop ik zo'n 'bompamobiel' waarmee jij rondrijdt.' Zover is het nooit gekomen. Dat gesprek zal ik nooit vergeten", aldus  Mathijssen in Het Laatste Nieuws.

Poll: Moeten clubs zulke snelle sportwagens verbieden?

TAGS  I  Club Brugge  I   Sterchele  I   Mathijssen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024