Fans Club Brugge zwaar met elkaar op de vuist, slachtoffers reageren

Fans Club Brugge zwaar met elkaar op de vuist, slachtoffers reageren
Dinsdag 08 mei 2018 - 19:35   I  

Zowel tijdens, als na de topper tussen Club Brugge en Anderlecht liep het uit de hand. Het ging er zelfs zo erg aan toe dat supporters van blauw-zwart onderling met elkaar op de vuist gingen. Twee fans zijn zelfs arbeidsongeschikt.

“Ik heb mijn abonnement voor dit jaar weggegooid”, zegt L.B., een 24-jarige jongeman uit Wetteren. Hij werd in de toiletten bewusteloos geslagen. “De laatste wedstrijd tegen Gent laat ik aan mij voorbijgaan. Ik ga naar het voetbal om mij te amuseren. Maar hier heb ik echt geen zin meer in.”

Het incident gebeurde zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd. L. ging plassen en zag daar hoe enkele mannen ruzie maakten. Zijn kameraad wou tussenbeide komen, maar L. zei hem dat hij er zich niet mee moest moeien. “Plots werd ik zelf van alle kanten aangevallen. Ik vermoed dat een groepje van zo'n vijftien mensen mij schopte en stampte. Ze leken maar niet op te houden.”

"Hij gaf me een slag in mijn gezicht"

Ook Dirk Laureys, een 56-jarige man uit Geraardsbergen, deelde in de klappen. "Mijn broer riep naar enkele tieners die stoeltjes aan het afbreken waren dat ze daarmee moesten ophouden”, zegt Dirk. “Die jongens kwamen naar boven en ik zei dat ze het erbij moesten laten. Plots kwam een andere man – ik schat een dertiger – naar boven en gaf me een slag in mijn gezicht.”

Dirk diende ondertussen al klacht in bij de politie. “Die zeggen dat er wellicht camerabeelden zijn, dus daar hoop ik op. Ik heb al jaren een abonnement op Club Brugge. Maar zoiets maakte ik nog nooit mee. Als ik hem de volgende wedstrijd zie zitten, zal ik dat toch even aan de stewards of de politie melden. En misschien zal ik hem vragen waarom hij zo naar boven schoot. Want dat begrijp ik nog steeds niet.”

Poll: Moet de dader een stadionverbod krijgen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

woensdag 25 mei 2022

dinsdag 24 mei 2022

maandag 23 mei 2022