Yves Vanderhaeghe haalt nog één keer keihard uit naar de arbitrage

Yves Vanderhaeghe haalt nog één keer keihard uit naar de arbitrage
Vrijdag 18 mei 2018 - 17:45   I  

Ook AA Gent speelt zondag haar laatste wedstrijd van het seizoen. Een einde van een lang en slepend seizoen, waarin Gent van trainer wisselde, een stevige remonte wist in te zetten om uiteindelijk terug wat weg te zakken. Daarom moet het nu nog vol aan de bak, uitgerekend tegen landskampioen Club Brugge.

Al had dat anders kunnen zijn als AA Gent de punten had gekregen die het eigenlijk had verdiend. Dat is toch de slotsom die Vanhaezebrouck vandaag maakte op zijn persconferentie. Het zit hem blijkbaar nog steeds erg hoog dat de arbitrage Gent punten heeft afgenomen in deze play-offs.

“Het meest pijnlijke blijft dat we de punten niet gehaald hebben tegen Charleroi. Hier trapten ze één schot tussen de palen, maar het week af en daarmee wonnen zij. We haalden ook nul op zes tegen Standard, maar daar zijn ons de punten twee keer afgepakt geweest: ginder een penalty die er geen was, thuis de ene keer wel een ‘clear errror’ en de andere keer niet, de ene keer wel een tussenkomst en de andere keer niet. Sorry, maar dat ging te ver. Daar sta je machteloos tegenover", aldus Vanhaezebrouck volgens HLN.

Vierde of vijfde plek

De inzet is duidelijk, de vierde plaats behalen en zo Europa in. Vanderhaeghe wil die vijfde plaats echt vermijden. "We hebben nog altijd het vangnet van de vijfde plaats, maar we willen het zondag afmaken. Ik zou liever niet in dat vangnet belanden. Ik zie Anderlecht geen derde keer op rij verliezen, voor eigen publiek tegen Genk, maar we gaan het zelf proberen te doen.”

Poll: Werd Gent in play-off 1 bestolen?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Vanderhaeghe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024