Roberto Martinez krijgt steun: "Daarin kreeg hij nog gelijk ook"

Roberto Martinez krijgt steun:
Dinsdag 22 mei 2018 - 11:35   I  

Bijna niemand snapt waarom Roberto Martinez Radja Nainggolan niet meeneemt naar het WK in Rusland. Noch Belgische, noch buitenlandse media snappen de beslissing van de Spanjaard. Een tactische beslissing met verstrekkende gevolgen. Want Radja Nainggolan, een van de beste Belgische middenvelders, zet zo een punt achter zijn internationale carrière.

Hans Vandeweghe schrijft in zijn column voor De Morgen dan weer een heel ander verhaal neer. Hij neemt het op voor Roberto Martinez, die de nodige 'cojones' heeft om Nainggolan thuis te laten. Een beslissing waar de bondscoach zelf achterstaat en waar wij ons bij moeten neerleggen.

Eingelijk is het simpel. Martinez ziet geen plek weggelegd voor Radja bij de beste elf. Als offensieve middenvelder is de concurrentie met De Bruyne, Hazard en Mertens te groot. Als verdedigende middenvelder vindt Martinez hem niet goed genoeg. En daarin kreeg hij nog gelijk ook, zo zag Vandeweghe. "Hij zag hem niet als defensieve middenvelder, en hij kreeg daarin gelijk tijdens de recente halve finale van AS Roma tegen Liverpool. Nainggolan scoorde weliswaar twee keer als het kalf al verdronken was. Hij had dat kalf verdronken, want hij ging al in de negende minuut in de fout en bood Liverpool de 0-1 op een presenteerblaadje. Niet balvast genoeg, stond op het scoutingrapport."

"Hij heeft dat recht"

En dan is de vraag of Martinez hem wilde meenemen als invaller. Dan zou Radja zich moeten schikken naar die rol en dat zag de Spanjaard niet zitten. De bondscoach heeft dan ook het recht om Nainggolan thuis te laten.

"Misschien is Radja Nainggolan op intrinsieke kwaliteiten niet weg te denken uit een selectie. Bijvoorbeeld voor een interland. Maar dit is een worldcup en dan stellen zich andere vragen. Zoals: kan Radja Nainggolan de discipline aan de dag leggen om vijf weken te leven en werken als een voetballende pater? Als een voetballende pater die weet dat hij invaller is? En dat zonder zijn gelijk te willen halen bij de bevriende pers? Martínez denkt van niet en dat recht heeft hij."

Poll: Heb jij begrip voor de redenering van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nainggolan  I  Martinez

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024