‘Belgische topclubs laten oog op Dante Rigo vallen’

‘Belgische topclubs laten oog op Dante Rigo vallen’
Woensdag 23 mei 2018 - 06:05   I  

Het seizoen 2017-2018 loopt op zijn laatste benen. De heren voetballers kijken nu al uit naar een deugddoende vakantie, maar voor de beleidsbepalers begint het nu pas écht. De managers van de Belgische clubs hebben een stapel scoutingsdossiers op hun bureau liggen en moeten tijdens de komende weken hun ploeg gericht zien te versterken.

Omdat de Jupiler Pro League-ploegen vanaf volgend seizoen niet zes, maar wel acht in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad moeten zetten zijn vooral de Belgische topclubs op zoek naar de beste spelers die in ons land werden opgeleid. Het is in dat opzicht niet geheel verrassend dat spelers als Elias Cobbaut, Mats Rits en Hendrik Van Crombrugge plots bovenaan op het verlanglijstje van de G5 stonden of staan.

Nu zouden enkele Belgische topclubs hun oog laten vallen hebben op een andere Belgische speler: Dante Rigo. De 19-jarige middenvelder staat onder contract bij de Nederlandse kampioenen, waar hij al jaren te boek staat als een groot talent. Sommige waarnemers hadden verwacht dat Rigo reeds een belangrijkere rol zou spelen bij PSV, maar dit seizoen kwam hij niet verder dan twee invalbeurten in de Eredivisie.

De Belgische jeugdinternational zou er de voorkeur aan geven om bij PSV te blijven én door te breken. Hoe dan ook onderzoeken enkele Belgische topclubs momenteel of Rigo met het oog op volgend seizoen een meerwaarde voor hen zou zijn. Om welke clubs het precies gaat, is niet duidelijk. Maar ploegen als Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, KRC Genk en Standard zullen de situatie van Rigo sowieso wel in de gaten houden.

Poll: Kan Rigo mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Rigo  I  Club Brugge  I  PSV  I  Standard  I  Anderlecht  I  RC Genk  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024