Deze Belgische eersteklasser wil deze zomer 25 (!) gerichte transfers doen

Deze Belgische eersteklasser wil deze zomer 25 (!) gerichte transfers doen
Woensdag 23 mei 2018 - 09:38   I  

Krijgen Club Brugge en Anderlecht binnenkort serieuze concurrentie van een andere Belgische club? Het zou best kunnen. Bij Union Saint-Gilloise zijn enorm ambitieus, en daar zit kersvers eigenaar Tony Bloom achter. Hij wil met Union naar de Jupiler Pro League, en liefst zo snel mogelijk.

"Het jaarbudget van de Brusselse club wordt verdubbeld, van 3,3 naar 7 miljoen euro voor het komende seizoen. En dat is nog maar het begin", schrijft Het Laatste Nieuws. "Als het nodig is zal dat bedrag in de loop van het seizoen nóg eens verdubbeld worden", aldus voorzitter Jurgen Baatzsch, die in de nieuwe structuur enkel nog verantwoordelijk zal zijn voor het extrasportieve beleid van Union. "Het sportieve luik komt volledig in handen van de Britten, die binnen de club vertegenwoordigd zullen worden door Alex Muzio, de rechterhand van Tony Bloom. Zijn opdracht is om Union binnen de drie jaar naar eerste klasse te leiden."

Union zal er volgend seizoen hélemaal anders uitzien, dat is nu al duidelijk. "Het is de bedoeling dat we van de huidige kern slechts een drietal spelers overhouden. Daarnaast willen we niet minder dan 25 gerichte transfers doen. Het is dan aan de nieuwe hoofdcoach om van de nieuwe spelersgroep een winnend elftal te smeden", voegt Baatzsch er nog aan toe.

"Die toekomstige kampioenenploeg gaan de Britten op hun geheel eigen manier samenstellen. Met behulp van Blooms bedrijf Starlizard - het meest succesvolle adviesbureau voor sportweddenschappen ter wereld - zal 'voorspeld' worden welke spelers best aangetrokken kunnen worden. "De database van Starlizard is gemaakt om voetbalwedstrijden op de accuraatst mogelijke manier te pronostikeren, maar bevat ook een schat aan statistieken en informatie over voetballers van over de hele planeet. Het zal op basis van die database zijn dat een lijst van 25 spelers opgesteld wordt. Zij zullen tegen elke prijs gehaald worden. Die manier van werken is revolutionair in België, maar bij Brighton zijn ze er wel mee in de Premier League geraakt", schrijft de krant tot slot nog.

Poll: Zal Union snel naar de Jupiler Pro League promoveren?

TAGS  I  Union  I  1B

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024