Club Brugge wil Belgisch shoppen: deze 4 spelers uit JPL zijn in beeld

Club Brugge wil Belgisch shoppen: deze 4 spelers uit JPL zijn in beeld
Vrijdag 25 mei 2018 - 18:30   I  

Club Brugge kroonde zich dit seizoen tot landskampioen in de Jupiler Pro League. De spelers vertrokken op vakantie en CEO Vincent Mannaert deed hetzelfde. Hij geniet nog enkele dagen van zijn welverdiende rust, maar begin volgende week moet de manager van blauw-zwart alweer vol aan de bak.

Mannaert moet, in samenwerking met zijn team, voor inkomende transfer zorgen bij de kersverse kampioen. Het is de bedoeling dat Club Brugge volgend seizoen op drie fronten kan meestrijden: in de competitie, in de Champions League en in de Croky Cup.

Om de doelstellingen te verwezenlijken lijkt Club zich in eerste instantie op de Belgische markt te richten. Het is een trend die zich ieder jaar opnieuw sterker doorzet, mede doordat er vanaf volgend seizoen niet zes, maar wel acht in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad moeten staan. Anderlecht verkent de Belgische markt, maar ook Club stort zich er nu vol op.

Rits & Mata zijn prioriteiten

Tijdens de voorbije dagen werd immers al duidelijk dat blauw-zwart zich maar wat graag met Mats Rits (KV Mechelen) en Clinton Mata (Sporting Charleroi) wil versterken. Twee spelers die hun strepen al verdiend hebben in de Jupiler Pro League en bovendien in ons land werden opgeleid. Geen overbodige luxe.

Van Crombrugge & De Sart?

Verder heeft de kampioen ook spelers als Hendrik Van Crombrugge (KAS Eupen) en Alexis De Sart (STVV) in het vizier. In het geval van die twee spelers is het niet meteen duidelijk hoe concreet de blauw-zwarte interesse is, maar ze is er wel. Benieuwd wie de eerste aanwinst van Club Brugge wordt.

Poll: Welke (voetbal-)Belg zie jij liefst naar Club Brugge gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rits  I  KV Mechelen  I  Mata  I  RC Genk  I  Charleroi  I  Van Crombrugge  I  Eupen  I  De Sart  I  STVV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024