‘Karius kan het mentaal niet aan en beëindigt carrière’

‘Karius kan het mentaal niet aan en beëindigt carrière’
Zondag 27 mei 2018 - 12:25   I  

Ex-topdoelman Oliver Kahn vreest voor de carrière van Loris Karius. Tijdens de finale van de Champions League ging de Duitse goalie van Liverpool twee keer kapitaal de fout in en zorgde ervoor dat Real Madrid voor de derde opeenvolgende keer de beker met de grote oren in de lucht kon steken.

"Woorden schieten tekort. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets wreeds heb gezien in een finale, uit het oogpunt van een keeper." Kahn denkt dat Karius mentaal niet sterk genoeg is en dit wel eens het einde van zijn carrière kan betekenen. "Een avond als deze kan een carrière vernietigen. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken. Als keeper was het wreed om naar te kijken."

Tegenover het Duitse ZDF vertelt Kahn dat de Liverpool-doelman dit voor de rest van zijn leven zal meedragen en de gevolgen ervan moet dragen. "Vanaf nu maakt het niet meer uit als hij goed speelt. Dan krijgt hij te horen: 'Ja, vandaag was je goed, maar weet je nog wat er in de finale gebeurde?' Het bestaan als keeper is oneerlijk en er is geen troost. Het is de vraag of hij hieruit kan komen. Hij moet mentaal heel sterk zijn."

Poll: Is de carrière van Karius over en out?

TAGS  I  Kahn  I  Karius  I  Liverpool  I  Real Madrid

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024