Daarom wil Racing Genk niet meer verder met Thomas Buffel

Daarom wil Racing Genk niet meer verder met Thomas Buffel
Maandag 28 mei 2018 - 21:30   I  

Racing Genk heeft vandaag afscheid genomen van Thomas Buffel. Buffel liet dit seizoen meermaals zijn klasse nog zien op het veld, maar dat was blijkbaar niet voldoende om het bestuur van Racing Genk te overtuigen.

In TVL Sportcafé gaf voorzitter Peter Croonen meer uitleg over het vertrek van Thomas Buffel. Blijkbaar zocht Racing Genk iets anders op de flanken dan wat Thomas Buffel bracht. Een speler zoals Ndongola bijvoorbeeld bracht een flits of wat snelheid op de flanken. Maar Buffel kon dat volgens het bestuur van Racing Genk niet meer brengen.

"We hebben vandaag met Thomas gepraat en hebben een andere beslissing als club genomen. Thomas is 37 jaar en heel belangijk geweest voor onze club. Hij wilde er graag een jaar aan toevoegen, maar wij zijn van oordeel dat we op sportief vlak te weinig snelheid op de flanken hadden", aldus Croonen

Sportief de juiste keuze

Volgens de voorzitter was dit dan ook sportief de juiste keuze. "Hij heeft hier negen jaar gespeeld en veel toegevoegd. We zijn hem daar erg dankbaar voor, maar we denken dat we sportief de juiste keuze hebben gemaakt. Al zal volgend jaar blijken of dat echt zo is. We denken dat we klaar zijn om op drie fronten mee te strijden", besloot Croonen.


 

Poll: Bracht Buffel dit Racing Genk te weinig bij?

TAGS  I  RC Genk  I  Buffel  I  Croonen

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024