De Condé legt uit waarom Buffel weg moet bij Genk

De Condé legt uit waarom Buffel weg moet bij Genk
Dinsdag 29 mei 2018 - 08:15   I  

Het wordt volgend seizoen even wennen voor de supporters van KRC Genk. Niet Thomas Buffel, maar wel iemand anders zal straks met het rugnummer 19 spelen. Buffel kreeg geen nieuw contract van het bestuur en zal zijn spelerscarrière wellicht elders verderzetten.

Sportief directeur Dimitri De Condé verduidelijkte de beslissing van Genk. “Het was een moeilijke beslissing”, geeft hij eerlijk toe in een reactie bij Het Belang van Limburg. “Maar verschillende factoren hebben ons tot deze beslissing gebracht. Ten eerste onze bewuste keuze voor extra snelheid op de flank, iets waar we naar op zoek blijven."

"Ten tweede de contractverlenging van Leandro Trossard, ook flankaanvaller én Belg", gaat De Condé verder. En dan was er nog een argument voor de Genk-top. "Ten derde beschikken we met Edon Zhegrova over een jong talent op de flank, dat we ook kansen willen geven."

En toch probeerden ze bij Genk, ondanks de genoemde redenen, om Buffel langer aan boord te houden. "Ook de mogelijke rol in de kern van Thomas hebben we grondig bekeken. Uiteindelijk hebben we besloten om hem geen nieuw contract als speler aan te bieden," besluit De Condé.

Poll: Had Buffel een nieuw contract moeten krijgen?

TAGS  I  De Condé  I  Buffel  I  RC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024