DONE DEAL: Club Brugge-flop Castillo realiseert erg straffe transfer

DONE DEAL: Club Brugge-flop Castillo realiseert erg straffe transfer
Maandag 04 juni 2018 - 18:41   I  

Bij Club Brugge liep het niet zoals gepland, maar ondertussen heeft Nicolas Castillo al voldoende bewezen dat hij een meer dan degelijke spits is. De Chileense goaltjesdief vertrekt bij het Mexicaanse Pumas UNAM en speelt vanaf volgend seizoen bij... De Portugese topclub Benfica.

Een tijdje geleden lekte al uit dat Benfica de 25-jarige Castillo in het vizier had. De Porugezen speelden kort op de bal en kondigden maandagavond via hun officiële kanalen de komst van de Chileen aan. Castillo zet bij Benfica zijn handtekening onder een overeenkomst tot medio 2023.

Tussen 2014 en 2016 stond Castillo op de loonlijst bij Club Brugge, maar daar kon hij zich mede door een gebrek aan beroepsernst niet doorzetten. Blauw-zwart verhuurde de spits achtereenvolgens aan Mainz en Frosinone, maar ook daar kon hij niet overtuigen. Pas bij zijn oude club Universidad Catolica vond Castillo zijn killerinstinct terug.

Terugkeer door de grote poort

Het leverde hem een transfer naar het Mexicaanse Pumas op, en ook daar deed Castillo het uitstekend. Nu keert hij door de grote poort terug naar Europa, hopend op meer succes in Portugal.

Poll: Had Club Brugge meer tijd in Castillo moeten steken?

TAGS  I  Castillo  I  Pumas UNAM  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024