Suarez en Cavani trappen Uruguay naar groepswinst tegen Rusland

Maandag 25 juni 2018 - 17:57   I

Uruguay heeft zich maandagavond tot groepswinnaar gekroond in groep A op het WK. Luis Suarez effende het pad voor zijn land en na een rode kaart kwam Rusland nog nauwelijks in het stuk voor. Het gastland stoot door als nummer twee. Saudi-Arabië-Egypte eindigde op 2-1.

Uruguay-Rusland 3-0

Luis Suarez zette Uruguay al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een fraaie vrijschopgoal van op de rand van de grote rechthoek. Laxalt verdubbelde de voorsprong met een schot dat afweek op Cheryshev. Na ook nog een rode kaart voor Smolnikov kon Rusland nooit meer iets terugdoen. In de absolute slotfase legde Edinson Cavani de 3-0-eindstand vast.

Saudi-Arabië-Egypte 2-1

Saudi-Arabië is er in extremis in geslaagd om Egypte opzij te zetten. Salah opende de score met een knap lobje, maar op strafschop kwam Saudi-Arabië langszij via Al Faraj.

Enkele minuten eerder had de Egyptische doelman El Hadary, met zijn 45 lentes de oudste speler ooit op een wereldkampioenschap, al een elfmeter van Al Muwallad gestopt. Een 1-1-gelijkspel leek in de maak, tot Al Dossari Saudi-Arabië in blessuretijd alsnog de zege schonk.

Poll: Kan Uruguay verrassen op dit WK?