Grote twijfels bij Martinez: "Hij heeft me na 2 jaar niet overtuigd"

Grote twijfels bij Martinez:
Maandag 16 juli 2018 - 07:22   I   door Redactie

René Vandereycken is nog geen fan van Roberto Martinez. De voormalige bondscoach is na een geslaagd WK zeer scherp in Het Nieuwsblad voor de Spanjaard.

"Het behalen van de halve finales is een heel positief resultaat, maar daarom moet men het niet nalaten om naast de positieve ook de mindere zaken aan te halen. In mijn ogen had deze ploeg de finale kunnen halen. Als je Martinez verantwoordelijk houdt voor het behalen van de derde plaats, dan moet je hem ook verantwoordelijk houden voor het niet bereiken van de finale. Mij heeft Martinez nog altijd niet overtuigd", aldus Vandereycken. 

"Hij heeft zeker een aantal kwaliteiten. De schitterende strategie en uitvoering in de match tegen Brazilië betekent dat hij de groep honderd procent achter zich heeft. Maar rekening houdend met de kwaliteiten die in deze groep zitten en als je daar twee jaar mee mag werken, dat vind ik dat je meer zou moeten kunnen dan de beste counterploeg van de wereld zijn. In mijn ogen heeft hij ook een aantal verkeerde selectiekeuzes gemaakt: het thuislaten van Nainggolan en Benteke. En hij heeft te lang vastgehouden aan drie centrale verdedigers die achterin bleven staan tegen één spits", stelt de oud-international.

Poll: Vind jij Martinez een goeie bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024