Verbist haalt uit naar Belgische scheidsrechters: "Schandalig!"

Verbist haalt uit naar Belgische scheidsrechters:
Maandag 16 juli 2018 - 15:55   I  

Het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna opnieuw van start. Ook voor de Belgische scheidsrechters staat het nieuwe seizoen voor de deur en de heren met de fluit worden wekelijks met argusogen gevolgd. Ook dit seizoen zullen ze fouten maken, maar sommige zaken zijn wel onvergeeflijk.

Zo slaagden vorig seizoen enkele (belangrijke) scheidsrechters niet voor hun fysieke testen. Dat mag niet opnieuw gebeuren volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist. "Dat mag je gerust een debacle noemen. Vooral bij de assistenten was het schandalig. Uit wat ik al gehoord heb, blijkt wel dat ze de boodschap begrepen hebben en dat het dit jaar veel beter zal zijn. Ik verwacht dat iedereen zal slagen." Dat vertelde Verbist volgens Sporza.

Ook de VAR zal volgens Verbist beter doen dan vorig seizoen. "De videorefs van vorig seizoen hebben een jaar ervaring en zijn dus ook beter voorbereid. Hoe meer ervaring je hebt, hoe minder fouten je maakt. Met de begeleidingen die ze gekregen hebben en de info die ik kreeg van de instructeurs, heb ik er vertrouwen in."

Poll: Zal het niveau van de arbitrage dit seizoen hoger liggen?

TAGS  I  Jupiler Pro League

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024