Martinez moest ingrijpen na Frankrijk: "Had ze nooit dieper weten zitten"

Martinez moest ingrijpen na Frankrijk:
Maandag 16 juli 2018 - 23:05   I  

De Rode Duivels werden gisteren als helden onthaald en dat deed zichtbaar deugd. De Belgische spelers glunderden en stonden te stralen op het Brusselse balkon. Vorige week overheerste de teleurstelling nog na de verloren halve finale tegen Frankrijk.

Het hele land was eventjes in rouw en ook de spelers zaten héél diep. Toch moesten de Belgen enkele dagen later alweer aan de slag in de troostfinale tegen Engeland. Roberto Martinez moest zijn spelers oppeppen en hij legde gisteren in Villa Sporza uit hoe hij dat deed.

"Na de wedstrijd tegen Frankrijk heb ik onze spelers ontzettend teleurgesteld gezien. Ik heb ze als voetballers nooit dieper weten zitten. Dan moeten we even stoppen met hen te behandelen als voetballers en ze even mens laten zijn. We hebben de familie naar het basecamp gebracht en iedereen kreeg de kans om wat te ontspannen en die teleurstelling te ventileren. Na enkele dagen wilden die mensen weer voetballers en wilden ze Engeland kloppen om derde te worden en de beste Belgische ploeg ooit te worden", aldus Martinez in Villa Sporza.

Poll: Overheerst de teleurstelling nog steeds?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024