Mazzu stoort zich mateloos: "Dat speelde in het voordeel van Antwerp"

Mazzu stoort zich mateloos:
Zondag 29 juli 2018 - 21:55   I  

Felice Mazzu kon met Charleroi niet aan het seizoen beginnen met een overwinning. Hij verloor met 0-1 van Antwerp, dat stevig voor de dag kwam. Al had de wedstrijd ook anders kunnen uitdraaien, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht.

Dat zag ook Laszlo Bölöni, die de goede mentaliteit van zijn jongens aanhaalde. ""De wedstrijd kon eigenlijk beide kanten uit. Het was een typische wedstrijd voor het begin van de competitie, met twee ploegen die nog wat zoekend zijn. We hadden de match dood kunnen maken, maar Charleroi had net zo goed gelijk kunnen maken. Als we winnen, is dat omdat we de juiste mentaliteit en energie getoond hebben om onze voorsprong te verdedigen." Dat vertelde de trainer van Antwerp volgens Sporza.

Mazzu zocht niet echt excuses voor de nederlaag, al vond hij wel dat het veld in het voordeel speelde van Antwerp. Het gras stond erg hoog, wat het moeilijk maakt voor ploegen die tempo willen maken. "We geven zelf weinig weg, maar komen toch op achterstand. Dan krijg je het moeilijk tegen een fysiek sterke ploeg, die laag verdedigt. We hebben dan in de tweede helft risico’s genomen met een ultra-offensieve aanpak, maar hebben onze spitsen helaas niet in stelling kunnen brengen. Ik zoek geen excuses, maar het veld lag er ook niet optimaal bij, wat in het voordeel is van een sterk verdedigende ploeg als Antwerp."

TAGS  I  Antwerp  I  Charleroi

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024