Transfermarkt LIVE: Slecht nieuws voor Anderlecht en Kara, Modric op ramkoers?

Transfermarkt LIVE: Slecht nieuws voor Anderlecht en Kara, Modric op ramkoers?
Donderdag 02 augustus 2018 - 23:40   I  

De competitie is net begonnen, maar de transfermarkt blijft nog een maandje open. Al de clubs hopen hun transferhuiswerk zo snel mogelijk af te hebben. Wie gaat er aan de haal met de meest begeerde Belgen en welke clubs pakken uit met een nobele onbekende? Je komt het dagelijks te weten in 'Transfermarkt LIVE'!

*Julen Lopetegui is dol op Luka Modric en ziet hem als een van de sleutelspelers voor het komende seizoen. Hij wil dan ook absoluut niet dat de Kroaat vertrekt en net daarvan kan Modric gebruikmaken. Volgens Don Balon zou hij een verbeterd contract willen bij de Madrilenen. Anders zou Tottenham de lachende derde kunnen worden.

*Thibaut Courtois hoeft zich geen zorgen maken. Volgens de voormalige T2 van Roberto Martinez, Graeme Jones, staat het vast dat Courtois de club zal verlaten.

*AC Milan heeft de deal nu ook zelf bekendgemaakt via Twitter. Dit seizoen kunnen de Milanezen dus genieten van zowel Higuain als Caldara. Bonucci maakt de omgekeerde beweging. 

*De kans dat Kara naar Fulham trekt is plots een pak kleiner geworden. Fulham heeft zich vandaag namelijk versterkt met Alfie Mawson, die overkomt van Swansea. De 24-jarige centrale verdediger is bovendien een dure vogel, wat een nieuwe (overbodige) investering in Kara bemoeilijkt. 

*Ricardo Avila kon eerder al rekenen op interesse van ploegen uit Rusland en Spanje, maar daar ligt zijn nabije toekomst niet. Het Nieuwsblad weet dat de Panamees op het punt staat om te tekenen bij het Zweedse Göteborg.

*Ante Rebic lijkt op weg naar het Spaanse Sevilla, dat slechts 21 miljoen zou betalen.

*Het is uiteindelijk het Franse RC Lens uit de Ligue 2 dat met Guillaume Gillet aan de haal gaat. Hij tekent er een contract voor 1 seizoen met een optie om nog een extra jaartje langer te blijven. Een terugkeer naar België zit er dus (nog) niet in voor Gillet.

*Standard heeft de jonge Belg William Balikwisha een nieuw contract gegeven.

*Leander Dendoncker niet bij eender welke ploeg aan de slag gaan. Dat blijkt uit het feit dat onze landgenoot tot dusver al twee ploegen wandelen heeft gestuurd. Volgens Footmercato heeft Dendoncker aanbiedingen van Crystal Palace en Wolverhampton naast zich neergelegd. Eerder bedankte hij ook al voor Olympique Marseille.

*Enkele dagen geleden werd Divock Origi voor het eerst in verband gebracht met een potentiële overstap naar Turkije. Galatasaray zou de gewezen aanvaller van KRC Genk en Lille OSC maar wat graag inlijven. Ook Origi zelf zou wel interesse tonen in een Turks avontuur.

*FC Barcelona heeft de Belgische markt ontdekt. De Catalaanse topclub is van plan om heel binnenkort zaakjes te doen met een club uit de Jupiler Pro League. Het gaat om KAS Eupen, dat op het punt staat om met Moussa Wague (19) één van zijn meest getalenteerde spelers kwijt te spelen.

*Kevin Mirallas staat op het punt om de deur bij Everton achter zich dicht te trekken. De Belgische aanvaller praat momenteel met de Italiaanse subtopper Fiorentina. De transfer zou zelfs al bijna rond zijn.

*Volgens The Daily Star heeft Manchester United zijn oog laten vallen op de 31-jarige Dries Mertens. Mourinho zou in de Rode Duivel een waardig alternatief zien voor Ivan Perisic, die eerder bedankte voor een overstap naar de Engelse recordkampioen.

*Anderlecht is nog op zoek naar een verdediger en Jason Denayer, een Brusselaar, past mogelijk in het profiel dat trainer Hein Vanhaezebrouck voor ogen heeft: jong, Belgisch, snel en technisch sterk.

*Wie weet belanden Abdoulay Diaby en Lukasz Teodorczyk straks wel samen bij dezelfde club. Volgens But Football Club denkt Saint-Etienne aan beide spitsen.

*Hendrik Van Crombrugge staat hoog op het verlanglijstje van Charleroi, maar toch lijkt een transfer er niet aan te komen. Eupen wil namelijk serieus verdienen aan de doelman en Charleroi is niet van plan om al te veel geld op tafel te leggen.

*Chelsea doet er alles aan om Thibaut Courtois te houden. Nu moet Maurizio Sarri de doelman zien te overtuigen. Sarri heeft overigens al beslist dat Michy Batshuayi dit seizoen bij Chelsea moet blijven.

*Tianjin Quanjian weigert om mee te werken aan een transfer van Axel Witsel. De Chinese club verwacht de Rode Duivel aan het eind van de week terug in China.

*Anderlecht verlangt 5 miljoen euro voor Kara Mbodj, die op weg lijkt naar Fulham. Hein Vanhaezebrouck rekent niet meer op de Senegalees.

*Celta de Vigo heeft een bod van 7 miljoen euro uitgebracht op Ruslan Malinovskyi. Genk weigerde het bod, maar moet wel vrezen voor het vertrek van zijn smaakmaker.

*Arsenal hoopt Ousmane Dembele weg te halen bij Barcelona. Daar hebben de Londenaren veel cash én Aaron Ramsey voor over.

*Alexander Scholz heeft Club Brugge gesmeekt om te mogen vertrekken. Blauw-zwart wil meewerken aan een oplossing voor de Deen.

*Yannick Thoelen kan AA Gent inruilen voor Sporting Charleroi, dat nog een doelman zoekt. Ook Lucas Pirard (STVV), Guillaume Hubert (Club Brugge) en Hendrik Van Crombrugge (KAS Eupen) zijn in beeld.

*Anderlecht informeerde naar de voorwaarden voor een uitleenbeurt van Charly Musonda Junior, maar zal niet overgaan tot actie.

*Patrick Roberts van Manchester City staat op het verlanglijstje van Club Brugge.

*Real Madrid leek de komst van Neymar al lang te hebben opgegeven, maar niets is minder waar. Real zou de Braziliaan nu in januari naar Madrid willen halen.

*Niet alleen Cercle Brugge, maar ook AA Gent is in de markt voor Habib Habibou.

*Leicester City heeft een officieel bod uitgebracht op Adnan Januzaj, maar Manchester United beschikt over een terugkooprecht.

*Michel Preud’homme heeft beslist: hij wil Lior Refaelov van Club Brugge naar Standard halen.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024