Standard sleept gelijkspel uit de brand tegen Ajax na dol slot

Standard sleept gelijkspel uit de brand tegen Ajax na dol slot
Dinsdag 07 augustus 2018 - 21:50   I  

Standard stond voor een lastige opdracht tegen Ajax. De Nederlanders waren op papier de favoriet, maar in het eigen Sclessin kan Standard altijd iets meer. Standard speelde goed, maar een efficiënt Ajax stond plots 0-2 voor. Een strijdend Standard bleef erin geloven en sleepte uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand.

Standard begon goed aan de wedstrijd en Mehdi Carcela bleek al snel de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. De kleine dribbelaar was erg gretig en probeerde Onana van buiten de zestien te verschalken. Dat lukte twee keer net niet.

Net wanneer Standard de wedstrijd in handen leek te hebben sloeg Ajax toe. Een gemeten voorzetten van Dusan Tadic vloog over het hoofd van Ochoa, waardoor Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij kon binnenkoppen. Standard bleef komen, maar toen sloegen de bezoekers opnieuw toe. Deze keer was het Tadic zelf die met een knappe plaatsbal kon scoren.

Standard met een opdoffer de kleedkamer in dus, maar de Luikenaars bleven op zoek gaan naar een doelpunt. Carcela, wie anders, kon na een heerlijke actie scoren met een zwaaiende bal. Zo kreeg Standard een klein beetje hoop, maar de gelijkmaker volgde niet. Standard zag nog een bal van Emond tegen de paal belanden en kreeg twee keer geen strafschop in de slotfase. De derde keer kreeg Standard wél een strafschop na een overtreding op Djenepo. Emond bleef ijzig kalm en werkte fijntjes af. Standard blijft voor een erg moeilijke opdracht staan, maar trekt ondanks de twee tegendoelpunten toch met een goed gevoel naar Amsterdam.

TAGS  I  Standard  I  Ajax

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024