'Dendoncker gooit transferplannen Anderlecht serieus in de war'

'Dendoncker gooit transferplannen Anderlecht serieus in de war'
Vrijdag 10 augustus 2018 - 07:15   I  

Leander Dendoncker kon gisteren zijn gedroomde transfer naar de Premier League versieren. Het werd uiteindelijk Wolverhampton, dat misschien wel iets minder sexy is dan verwacht. Toch lijkt Dendoncker klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Dendoncker was de enige Rode Duivel in Rusland die nog in België speelde. Nu kan hij in Engeland de nodige stappen zetten. "Hier zijn de beste spelers en Wolverhampton speelt attractief voetbal. Ik was de enige Duivel die nog in België voetbalde. Ik wil hier beter worden", vertelde Dendoncker aan Het Nieuwsblad.

Alleen krijgt Anderlecht het geld van Dendoncker nu nog niet. Ook Wolverhampton moest rekening houden met de Financial Fair Play en betaalt nu één miljoen, om dan volgend seizoen de rest van het bedrag over te schrijven. Daardoor ziet Marc Coucke nu wel met een probleem.

Geld gaan zoeken

Anderlecht had dat geld namelijk nu al nodig om een verdediger binnen te halen. Coucke zal dus op zoek moeten naar een oplossing volgens Het Nieuwsblad

"Voor Anderlecht is het wel een streep(je) door de rekening. Het is dan wel zeker van 15 miljoen, maar hoort de kassa niet meteen rinkelen. Dat gold ook al voor Thelin, die verhuurd werd aan Leverkusen met een aankoopoptie van 4 miljoen. Paars-wit strijkt volgende zomer dus mogelijk 19 miljoen op, maar in ­afwachting daarvan moet voorzitter Marc Coucke andere middelen aanwenden om een verdediger te halen."

TAGS  I  Anderlecht  I  Wolverhampton

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024