Verbist velt oordeel over fase Canesin: "Logisch dat VAR niet ingreep"

Verbist velt oordeel over fase Canesin:
Dinsdag 14 augustus 2018 - 13:36   I   door Redactie

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist vindt dat er niet moest ingegrepen worden door de VAR bij de elleboog van Fernando Canesin. Daardoor gaat de Braziliaan van Oostende vrijuit, terwijl Wesley van Club Brugge wel een zware schorsing kreeg voor een elleboogstoot.

"In een duel om de bal tussen Canesin en Aidoo maakt Canesin een neerwaartse beweging met de elleboog om daarna met de hand (geen vuist) Aidoo in het aangezicht te slaan/raken. Aangezien er hier geen excessieve kracht gebruikt wordt, zou, indien de fout opgemerkt zou worden door de scheidsrechter, een gele kaart volstaan en was er dus geen VAR-tussenkomst nodig", oordeelt Verbist op de website van de KBVB.

Omolo

Ook bij de fase rond Omolo tijdens Standard-Cercle Brugge ziet Verbist geen fouten. "In een duel om de bal gaat Omolo boven op de voet van Cimirot staan. De scheidsrechter fluit de fout zonder meer. De VAR oordeelt dat een review nodig is. Na het zien van de beelden beslist de scheidsrechter om alsnog een gele kaart te geven. Een correcte beslissing."

TAGS  I  Standard  I  Cercle Brugge  I  KV Oostende  I  RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024