2 Belgische toptalenten vallen op in 1B: "Ze kunnen het hoogste bereiken"

2 Belgische toptalenten vallen op in 1B:
Dinsdag 21 augustus 2018 - 10:30   I  

De competitie in de Proximus League is nog maar drie speeldagen oud en het is nog afwachten hoe het seizoen precies zal verlopen. Al is één iets nu al zeker: twee Belgische jonkies hebben al indruk gemaakt in 1B.

Met Dante Vanzeir (20, KRC Genk) en Jorn Vancamp (19, Anderlecht) huurt Beerschot Wilrijk dit seizoen twee Belgische goudhaantjes van een topclub uit de Jupiler Pro League. Beiden toonden ze zich al en kwamen ze al tot scoren. Bob Browaeys, hun gewezen coach bij de jonge Rode Duivels, is lovend.

“De snelheid van Dante is uitzonderlijk”, zegt Browaeys in Gazet van Antwerpen. “Bij de U17 zette ik hem op de flank, maar als diepe spits kan hij het ook. Zolang hij maar ruimte heeft.”

“Dribbels, acties, voorzetten… Kan hij allemaal. Niet vergeten dat hij op jonge leeftijd al twee zware knieblessures heeft gehad. Om dan telkens zo terug te vechten, dat vraagt ­karakter. Hij lijkt misschien een stille jongen, maar hij is mentaal ijzersterk.”

“Vancamp was soms slimmer dan trainersstaf”

Ook Vancamp kan Browaeys zeker en vast bekoren. “Jorn is wat ik noem een 9,5”, legt Browaeys uit. “Geen echte spits, maar net erachter. ­Eigenlijk kan hij alles. Hij is vooral een slimme speler, die goed de ruimtes ziet. En hij heeft scorend vermogen.”

“Op zijn jonge leeftijd was hij al mijn verlengstuk op het veld. Soms was hij slimmer dan de trainersstaf. We noemden hem onze 'T3'. Hij reikte zijn ploegmaats oplossingen aan vanop het veld. Ongelooflijk om te zien.”

Het allerhoogste

“Hoe ver hun potentieel reikt? Als ze er alles voor blijven doen, kunnen ze het allerhoogste bereiken”, besluit Browaeys met mooie woorden voor de twee jonge talenten.

Poll: Wie is de beste?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I  RC Genk  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024