Laurent Ciman bevestigt transfer naar Frankrijk

Laurent Ciman bevestigt transfer naar Frankrijk
Dinsdag 28 augustus 2018 - 20:18   I  

Laurent Ciman zat afgelopen weekend niet in de kern bij Los Angeles FC. Transferperikelen zouden hem parten spelen en zijn Amerikaans avontuur lijkt dan ook ten einde te lopen.

Volgens Het Nieuwsblad zou Ciman dicht bij een transfer naar het Franse Dijon staan. De verdediger lijkt dus terug te keren naar België en de Franse Ligue 1 lijkt optie nummer één te gaan worden.

Toch is er ook Belgische interesse in Ciman, want Antwerp volgt zijn situatie op de voet op. Batubinsika ligt daar nog steeds in de lappenmand en als zijn blessure hem parten blijft spelen, dan zou Antwerp wel een poging willen wagen. "Maar ook een Belgische club zou geïnformeerd hebben. Voor Antwerp kan hij een optie zijn als blijkt dat de blessure van Batubinsika blijft aanslepen." Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Update 28/8 - 07:30

Volgen Het Nieuwsblad mag Antwerp een transfer van Ciman vergeten. De verdediger kiest normaal gezien vandaag nog voor een avontuur bij Dijon. Op die manier hoopt hij zich in de kijker te spelen voor het EK 2020, nadat Ciman in extremis het WK moest missen.

"Laurent Ciman tekent normaal gezien vandaag bij Dijon een contract van twee jaar met een optie voor nog een bijkomend jaar. De Franse club wilde hem twee jaar geleden ook al."

Update 28/8 -20:18

Ciman heeft zijn vertrek naar Dijon nu ook zelf aangekondigd naar Dijon. "Zoals jullie gehoord kunnen hebben verlaten we LA voor Frankrijk”, klinkt het in een mededeling op Twitter. “Ik wil de LAFC-fans danken voor hun steun en om mij als familie te laten voelen, ik zal hen altijd in mijn hart dragen. De club stelde mijn belangen en die van mijn familie boven die van zichzelf, en dat is vandaag de dag zeldzaam in de sportwereld. De club gaf me de kans om terug te keren naar Europa en op een hoog niveau te blijven spelen, en dat met een deal die mijn familie zekerheid op lange termijn verschaft.”

TAGS  I  Antwerp  I  Los Angeles FC  I  Dijon

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024