KBVB neemt beslissing over loting Croky Cup na klacht van FC Duffel

KBVB neemt beslissing over loting Croky Cup na klacht van FC Duffel
Vrijdag 07 september 2018 - 10:30   I  

Moet de loting voor de zestiende finales van de Croky Cup opnieuw gebeuren? Als het van KFC Duffel afhangt wel. De amateurclub is van mening dat de loting onregelmatig is verlopen.

De bekerloting was dinsdagnamiddag via een livestream te volgen. Tijdens die livestream was duidelijk te zien dat er vanaf minuut vijf een balletje open ligt in de trommel. Een minuut later wordt dat opgemerkt en wordt het balletje gesloten en opnieuw in de trommel gegooid. Iets wat ze bij Duffel niet begrijpen.

“Het is ons standpunt dat de bekerloting onregelmatig is verlopen”, bevestigt voorzitter Denis Raveschot namens FC Duffel bij Het Nieuwsblad. “Daar hebben we woensdag ook het Competition Department van op de hoogte gebracht. Door het feit dat één van de balletjes van bij het begin open ligt, is het geheime karakter van de loting niet gegarandeerd.”

"De trekking moet nietig verklaard worden"

“En dat is toch een belangrijk gegeven inzake geloofwaardigheid. Wij vinden dat de trekking nietig verklaard dient te worden en moet worden overgedaan. We hebben het Competition Department twee dagen de tijd gegeven om een standpunt in te nemen en beraden ons dan verder.”

Duffel knokte zich via een 3-0-overwinning tegen Westerlo naar de zestiende finales. Daarin speelt het tegen STVV. In het slechtste geval moet de bekerloting opnieuw gebeuren, maar het is niet duidelijk wat de Belgische Voetbalbond (KBVB) van plan is met de klacht van Duffel.

Update 7/9 - 10:30

De klacht van Duffel heeft niets uitgehaald. Het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft laten weten dat de klacht wordt afgewezen. De loting blijft dus zoals ze is.

TAGS  I  Duffel  I  STVV  I  Westerlo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024