"Bij Club is er continuïteit, Gent kan de sprong naar de top niet maken"

Woensdag 19 september 2018 - 13:15   I  

Zondag staat de Slag om Vlaanderen op het menu. KAA Gent krijgt in de eigen Ghelamco Arena dan het bezoek van eeuwige rivaal Club Brugge. In aanloop naar het duel is het wel niet bepaald rustig in de Arteveldestad.

De druk op trainer Yves Vanderhaeghe neemt toe en bovendien is het spel van De Buffalo's niet goed genoeg. In Sport/Voetbalmagazine stelt hoofdredacteur Jacques Sys enkele problemen bij Gent aan de kaak.

"Zouden ze er bij KAA Gent nog eens aan denken? Aan het feestgedruis dat ruim drie jaar geleden losbarstte toen De Buffalo’s voor het eerst in de geschiedenis kampioen werden? De nieuwe voetbalhoofdstad werd Gent toen genoemd", steekt Sys van wal in zijn column.

Tijden veranderen snel

"Gent hees zich qua budgettaire slagkracht op gelijke hoogte van aartsrivaal Club Brugge. En de infrastructuur om commercieel sterker te worden stond er, terwijl Club door het aanslepende stadiondossier geremd werd in zijn expansie."

"Maar de tijden veranderen snel", merkt Sys op. "Club boogt op zijn traditie, KAA Gent kan de sprong naar de top niet maken. De uitbouw van de ploeg stokt. In het spel zitten bruuske schommelingen. En terwijl er bij Club sprake is van sportieve continuïteit, zoekt Yves Vanderhaeghe tevergeefs naar de juiste krijtlijnen."

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024