Club Brugge vernedert AA Gent in eigen Ghelamco Arena

Zondag 23 september 2018 - 16:19   I   door Redactie

Na vier opeenvolgende nederlagen in de Ghelamco Arena heeft Club Brugge weer eens kunnen winnen op AA Gent. Blauw-zwart hoefde niet eens aan honderd procent te spelen en won met ruime 0-4-cijfers. De druk op Yves Vanderhaeghe bij Gent blijft verder toenemen.

Opmerkelijk genoeg was de eerste helft van AA Gent echt wel goed. De Buffalo's creëerden kansen. Onder meer David en Chakvetadze lieten een doelpunt liggen. Club Brugge was efficiënter en kwam gevleid op voorsprong. Na een geniale ingeving van Hans Vanaken scoorde Arnaut Danjuma op fraaie wijze.

Omdat Gent in de eerste helft goed speelde, leek na de rust nog alles mogelijk. De thuisploeg werd echter vrijwel meteen de adem afgesneden door de 0-2 van Wesley Moraes. De Braziliaan had maar binnen te tikken na de voorzet van Danjuma. Het spel van Gent was na rust een pak minder goed dan voor de pauze en Wesley maakte er in het slotkwartier ook nog 0-3 en 0-4 van.