Ook sterke man van KV Mechelen opgepakt als verdachte

Ook sterke man van KV Mechelen opgepakt als verdachte
Woensdag 10 oktober 2018 - 19:21   I  

Olivier Somers, de nieuwe sterke man van KV Mechelen, is woensdagmorgen eveneens opgepakt door de federale politie. Hij werd meegenomen voor verhoor.

Somers, een bedrijvig zakenman die oprichter is van Gemaco, een reclame- en marketingbedrijf dat nu internationaal actief is, is sinds december 2017 investeerder bij KV Mechelen. Hij werd er de nieuwe sterke man.

Op korte tijd moet Somers zich echter schuldig gemaakt hebben aan enkele zaken die niet zo koosjer zijn, want woensdagmorgen pakte de federale politie ook hem op in het kader van het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League. Ook de financiële man van Mechelen werd opgepakt.

Veljkovic

Wat Somers' aandeel in de hele zaak is, zal nog moeten blijken. Mechelen deed de voorbije seizoenen meermaals zaken met de eveneens opgepakte makelaar Dejan Veljkovic.

Update 10/10 -  20:27

KV Mechelen heeft via zijn officiële kanalen laten weten dat directieleden Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Thierry Steemans ondervraagd worden.

"KV Mechelen verleent haar volledige medewerking aan het lopende onderzoek. De club beschikt momenteel niet over meer informatie en wacht een verdere communicatie van het parket de komende uren of dagen af", klinkt het in een mededeling op de clubwebsite.

TAGS  I  KV Mechelen

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022