Boskamp haalt zwaar uit naar Belgische topclub: "Het kan zo niet verder"

Boskamp haalt zwaar uit naar Belgische topclub:
Vrijdag 19 oktober 2018 - 07:50   I   door Redactie

Johan Boskamp slaagt er niet in om te genieten van Anderlecht. De club is helemaal op de verkeerde manier geëvolueerd, vindt de voormalige coach van paars-wit.

"Laat ik het netjes zeggen: ik geniet er niet van. Ik heb 'de baas' (Constant Vanden Stock, red.) gekend. Die zei maar twee dingen. Ten eerste: 'Je moet winnen.' Sjah, dat moet je overal. En ten tweede: 'Het voetbal moet spektakelrijk zijn.' Tegenwoordig lijkt dat laatste niet meer van tel. Erg toch?", aldus Boskamp.

"Ik weet wel dat de tijden veranderd zijn, maar Anderlecht zou niet mogen veranderen. Anderlecht is anders. Er zit maar één speler in de selectie voor wie de mensen naar het stadion komen: Bakkali. Hij zou met zijn acties en dribbels plezier kunnen bezorgen, maar hij staat een kilo of tien te zwaar - ik overdrijf een beetje."

"Dat soort blamages als tegen Union (0-3-nederlaag, red.) wordt stilaan normaal. Met 'de baas' was dat nooit gebeurd. Om zijn niveau te evenaren moet Coucke nog een paar boterhammetjes eten. Ik vind het zo een zonde dat ze zeggen dat ze de jeugd zullen laten doorstromen en dan meer dan tien transfers doen. Pfff. Maar hoe slecht het ook is, ik zet de tv niet uit."

Titel

"Ik hoop dat de titelstrijd tussen Club Brugge en Genk zal gaan. Die teams spelen wel attractief voetbal. En misschien schieten ze dan eens wakker bij Anderlecht? Het zou geen kwaad kunnen. Zoals het nu gaat, kan het niet langer."

Poll: Moet Anderlecht ingrijpen en versterking halen in januari?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024