Belgische clubs in opstand na vrijspraak van Wesley en Carcela

Belgische clubs in opstand na vrijspraak van Wesley en Carcela
Zaterdag 20 oktober 2018 - 07:30   I   door Redactie

Wesley Moraes en Mehdi Carcela (ook Ocansey en Brogno) werden vrijgesproken op basis van procedurefouten. De andere clubs zijn daar echter verbolgen over.

"Ik begrijp de reactie van de clubs waarvan de spelers gesanctioneerd werden op basis van de ene of de andere tabel en die spreken van een ongelijke behandeling”, aldus CEO Pierre François. “Deze uitspraak is een totale verloochening van het werk van de Pro League. Meer zelfs, het is spotten met ons. Eerst negeerde de commissie dat de nieuwe tabel goedgekeurd werd. Nu verwerpt dezelfde commissie de vorige tabel die vier jaar lang netjes werd toegepast.”

"Wij werden gestraft en dat valt niet meer terug te draaien, maar deze uitspraak bewijst dat er sprake is van twee maten en gewichten", zegt Moeskroen-directeur Paul Allaerts. De elleboogstoot van Wesley was tijdens de wedstrijd op Moeskroen.

Ook AA Gent-directeur Michel Louwagie is erg kwaad. “Met deze uitspraak wordt het gelijkheidsbeginsel geschonden. Je kunt tijdens een lopend seizoen geen reglementen aanpassen. Misschien moeten we een Van Dale opsturen zodat men het woord indicatief kan opzoeken. Ook zonder die tabellen moet er gestraft worden.”

Poll: Hadden Wesley en Carcela geschorst moeten worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Standard

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024