Publiekslieveling RSCA haalt uit: "Vanhaezebrouck maakte me kwaad"

Publiekslieveling RSCA haalt uit:
Zaterdag 27 oktober 2018 - 07:46   I  

Heel wat spelers werken graag samen met Hein Vanhaezebrouck, maar dat ligt bij ene Henry Onyekuru toch wat anders. De Nigeriaan speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij RSC Anderlecht, maar werd geen maatjes met de trainer.

Het boterde nooit echt geweldig tussen Vanhaezebrouck en Onyekuru en die laatste heeft het nog steeds moeilijk met de manier waarop zijn periode bij paars-wit tot een einde kwam. “Die blessure was één van de moeilijkste momenten van mijn carrière”, stelt Onyekuru in Het Nieuwsblad. “Daarna heb ik er alles aan gedaan om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Omdat ik absoluut naar het WK wilde met Nigeria.”

Toch kreeg de aanvaller geen minuten meer van Vanhaezebrouck. “Ik was nochtans op tijd speelklaar. Alleen heb ik bij Anderlecht de kans nooit gekregen om dat te tonen. Aan tien minuten speeltijd had ik genoeg gehad om de bondscoach te overtuigen dat hij op me kon rekenen. Maar zelfs dat werd me niet gegund."

"Vanhaezebrouck deed koppig zijn eigen zin"

"In Play-off 1 heeft Vanhaezebrouck me twee keer op het laatste moment uit de wedstrijdselectie gezet. Vooral tegen Club Brugge was dat een enorme ontgoocheling. Toen heb ik beslist dat ik Anderlecht wilde verlaten. Ik moest spelen om het WK te halen, maar Vanhaezebrouck deed koppig zijn eigen zin. Het feit dat hij niet tegen mij praatte, maar het wel in de pers over mij had, maakte me alleen maar kwader", besluit Onyekuru.

Poll: Had Onyekuru eind vorig seizoen speelminuten moeten krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Everton  I  Galatasaray

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023