Nieuw drama: 'Pure chaos in Jupiler Pro League en 1B'

Nieuw drama: 'Pure chaos in Jupiler Pro League en 1B'
Woensdag 14 november 2018 - 07:30   I  

Door het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing dreigt de Belgische competitie straks in pure chaos te eindigen. Het is immers niet uitgesloten dat zowel Waasland-Beveren als KV Mechelen verplicht moet degraderen. Alleen is de vraag: wanneer zal daar een beslissing over vallen?

Er hangt een zwaard van Damocles boven het hoofd van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Eerstgenoemde club ligt op koers voor promotie, maar als de Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist dat de club zich vorig seizoen schuldig maakte aan een poging tot matchfixing, volgt er verplichte degradatie naar eerste amateur voor KV.

Hetzelfde geldt voor Waasland-Beveren. Als de club betrokken is bij matchfixing volgt er verplichte degradatie. En als De Leeuwen op de laatste plaats in 1A eindigen, degraderen ze zelfs twee reeksen.

Pure chaos

Volgens Het Nieuwsblad kan dat voor pure chaos zorgen, aangezien de KBVB wellicht pas in juni of juli een beslissing over het lot van beide clubs zal nemen. Het is dus niet uitgesloten dat 1B volgend seizoen amper zeven clubs zal tellen. Verder zal het lang niet duidelijk zijn welke clubs uiteindelijk in 1A, 1B of eerste amateur zullen spelen.

Poll: Moeten Mechelen en Waasland-Beveren degraderen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024