Verontrustend nieuws over Dejan Veljkovic

Verontrustend nieuws over Dejan Veljkovic
Dinsdag 20 november 2018 - 16:19   I   door Redactie

Dejan Veljkovic heeft besloten om als spijtoptant te fungeren. Hij krijgt in ruil voor informatie strafvermindering. De makelaar heeft zijn fouten ingezien, zo benadrukt zijn advocaat Kris Luyckx.

Veljkovic is erg hard aan het lijden na zijn aanhouding. “Hij is meer dan tien kilo afgevallen in de gevangenis en dreigde het enige kind van de rekening te worden. Dus dacht hij: ‘Ik ga aan de andere zijde staan en verleen volledige medewerking.’ Hij werkte in een sector waar normeloosheid de norm was en kon niet terug. Maar hij is niet de enige verantwoordelijke. Het initiatief ging uit van de verdediging", vertelt Luyckx aan Het Nieuwsblad.

"Hij gaat als spijtoptant zijn volledige medewerking verlenen en zijn volledige boekhouding opendoen”, aldus nog Luyckx. "We zijn opgelucht dat er een deal is. Iedereen moet beter worden van dit akkoord.” Veljkovic is op strenge voorwaarden uit de gevangenis ontslagen. “Als het tot een veroordeling komt, zal er wel degelijk een straf zijn. Bovendien, als blijkt dat zijn verklaringen niet oprecht en volledig waren, dan wordt het memorandum ingetrokken en wordt hij vervolgd als een gewone verdachte", benadrukt het parket.

Poll: Heb jij medelijden met hem?

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024