"Het verdere bestaan van de Belgische competitie is in gevaar"

Vrijdag 23 november 2018 - 13:01   I  

Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing houdt het Belgische voetballandschap in zijn greep. Spilfiguur Dejan Veljkovic besliste om spijtoptant te worden, maar dat zorgt voor heel wat gemor. Ook bij de advocaten van andere betrokkenen.

Zo stelt Sven Mary, advocaat van spelersmakelaar Karim Mejjati, zich vragen bij de beslissing van Veljkovic. “De wet van de spijtoptant is er niet gekomen voor dit onderzoek. Het is een goede wet, maar ze is er vooral gekomen om het onderzoek naar de Bende van Nijvel nieuw leven in te blazen.”

“Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een verdachte gebruikt maakt van deze wet om enkele van zijn concurrenten te laten opsluiten en vervolgens de volgende jaren rustig verder te werken? Dus ik stel me daar vragen bij”, aldus Mary bij De Afspraak.

"Imagoschade is verschrikkelijk"

Veljkovic zou heel wat clubleiders, spelers en trainers aan de galg kunnen praten. De vraag is wat dat inhoudt voor het Belgische voetbal. “Als het klopt dat hij met zaken over tal van personen naar buiten kan komen, dan is er geen Jupiler Pro League meer of is het verdere bestaan van de competitie in gevaar”, doet Mary een erg straffe uitspraak.

“Maar er is natuurlijk nog een groot verschil tussen iets vertellen en het daadwerkelijk hard te kunnen maken. En door gewoon iets te vertellen over iemand kan je voor een ongeziene imagoschade zorgen bij die persoon. Zoiets is verschrikkelijk.”

Poll: Geloof jij dat het Belgische voetbal hier sterke gaat uitkomen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024