Heeft Coucke spijt RSCA te hebben gekocht? "Heb het onderschat"

Heeft Coucke spijt RSCA te hebben gekocht?
Zondag 25 november 2018 - 11:14   I   door Redactie

Marc Coucke lag de voorbije maanden al flink onder vuur. De transfers pakten niet goed uit en de resultaten bij Anderlecht zijn niet goed. Had hij het allemaal op voorhand geweten, zou hij paars-wit dan nog wel gekocht hebben?

"Of ik spijt heb? Nee, maar ik heb wel onderschat hoe groot de druk bij Anderlecht is. Aan Roger Vanden Stock kan ik enkel zeggen: bravo. Want het is niet evident om het zo lang vol te houden onder zo'n druk. Ik heb ook onderschat hoe groot de uitdaging zou zijn", zegt Coucke in Het Nieuwsblad.

"Zonder een steen te werpen naar het vorige bestuur, maar er lag meer werk op de plank dan ik verwacht had. En dan komt de Pro League er momenteel nog eens bij. Op beide fronten moet snel geschakeld worden en sta ik vol in de wind. Dat is niet evident, maar het schrikt mij niet af."

"Op Anderlecht ben ik wel blij dat we met Michael Verschueren iemand hebben die samen met mij een grondige analyse kan maken. Michael heeft een schitterende carrière uitgebouwd buiten het voetbal en nu moet hij ook belangrijker worden binnen Anderlecht. Door de omstandigheden heb ik hem veel sneller nodig dan verwacht. Zowel over het sportieve als over het organisatorische wordt nagedacht."

"Het was niet onze bedoeling om nu al uitgeschakeld te zijn in Europa en in de beker en het was ook niet de bedoeling dat er zaken zouden gebeuren zoals met die makelaars. We moeten dus op alle vlakken analyseren hoe het beter kan", besluit Coucke.

Poll: Had Coucke Anderlecht beter niét gekocht?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024