Coucke onder vuur: "Het zijn alles behalve goede signalen”

Coucke onder vuur:
Zondag 25 november 2018 - 14:35   I   door Redactie

De Pro League pleit voor een evenwichtige aanpassing van het belastings- en RSZ-stelsel, maar daar heeft minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) nog maar weinig van gemerkt. De Block gaat niet meer wachten op een voorstel van voorzitter Marc Coucke en CEO Pierre François en werkt haar eigen plan uit.

Na het uitbreken van het schandaal ‘Propere Handen’ stelt De Block vast dat de voetbalwereld de boodschap niet ­begrepen heeft. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Ik vroeg een signaal, maar heb het niet ­gekregen. Omdat concrete resultaten uitblijven, heb ik mijn diensten op­gedragen een voorstel uit te werken om het RSZ-voordeel af te schaffen of af te bouwen.”

De Block haalt bij VRT NWS enkele voorbeelden uit het voetbalschandaal aan om haar standpunt kracht bij te zetten. “Een CEO die zelf in opspraak komt en toch in het expertenpanel over de hervormingen blijft zetelen bijvoorbeeld. Of een makelaar die spijtoptant wordt of een scheidsrechter die onder verdenking staat en toch zijn job opnieuw opneemt bij de voetbalbond."

"Ik heb de indruk dat de voetbalwereld vooral bezig is zijn eigen zaken te regelen en niet de beloofde hervorming. Het zijn alles behalve goede signalen.”

Poll: Is Marc Coucke een goede voorzitter voor de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024