Leko onder vuur na blunder met sterkhouder: "Een serieuze fout"

Leko onder vuur na blunder met sterkhouder:
Donderdag 20 december 2018 - 20:42   I   door Redactie

Al de topclubs liggen eruit in de Beker van België. Club Brugge ging onderuit tegen Deinze uit de eerste amateurreeks met 2-0. Volgens commentator Eddy Demarez heeft Ivan Leko daar fouten gemaakt.

"Club heeft in Deinze 7 à 8 spelers opgesteld die bankzitter waren of soms zelfs niet. Ik vind dat Leko een fout gemaakt heeft door daar te veel jongens op het veld te zetten die genoeg individuele kwaliteiten hebben, maar die nooit samen een officiële wedstrijd gespeeld hadden", aldus Demarez bij Sporza.

"Ze wisten niet wat een ploegmaat zou doen als ze zelf A deden. Er waren geen automatismen. Je kunt niet zomaar 11 goeie spelers opstellen en verwachten dat het goedkomt, ook al speel je twee reeksen hoger dan je tegenstander."

"Kijk naar Sofyan Amrabat", vervolgt Demarez. "Hij wordt de laatste weken de hemel ingeprezen, maar in Deinze was hij dramatisch. Dat heeft hem maanden gekost om terug te komen. Het is voor zo'n speler ook een beetje erg dat hij zich in zo'n match moet bewijzen. Begin er maar aan, hé. Want na die match zou je over Amrabat gezegd hebben: vertrek maar.

Poll: Heeft Leko een fout gemaakt tegen Deinze met Amrabat?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024