Vandenbempt: "Hij heeft de hele boel overhoop gehaald bij Anderlecht"

Vandenbempt:
Zaterdag 19 januari 2019 - 09:31   I   door Redactie

RSC Anderlecht is opnieuw een club in opbouw. De voorbije weken werden onder meer Frank Arnesen en Fred Rutten aangetrokken. Peter Vandenbempt volgt de ontwikkelingen op de voet en stelt zich af en toe toch vragen.

Naar aanleiding van de aanstelling van Fred Rutten nam de NOS contact op met Vandenbempt. Hij geeft in de Nederlandse media zijn mening over Anderlecht - en ook over voorzitter Marc Coucke.

"Marc Coucke is een heel aanwezige voorzitter", stelt Vandenbempt met gevoel voor eufemisme. "Hij heeft de hele boel overhoop gehaald bij Anderlecht. Hij wilde de oude cultuur van de statige voorzitters Van den Stock opschudden en heeft veel medewerkers vervangen. Je zou kunnen zeggen dat Anderlecht een club in transitie is."

"Van Oostende een goede ploeg maken is niet zo moeilijk"

Vandenbempt merkt ook op dat Coucke het bij Anderlecht veel moeilijker heeft dan bij Oostende. "Om van Oostende een goede ploeg te maken is niet zo moeilijk", aldus de commentator. "Zij trokken goede spelers aan, die al een zekere naam hadden gemaakt in het Belgische voetbal en vaak met revanchegevoelens speelden. Het project-Oostende heeft Coucke veel geld gekost. Dat maakt in de middenmoot veel verschil."

In het Constant Vanden Stockstadion verloopt het nog niet zo vlot voor Coucke. "Supporters van Anderlecht verwachtten dat Coucke met flinke investeringen de club weer naar de top zou helpen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig", besluit Vandenbempt.

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024