Dit is de reden waarom Genk (discutabele) penalty tóch kreeg tegen Club

Dit is de reden waarom Genk (discutabele) penalty tóch kreeg tegen Club
Zondag 14 april 2019 - 21:14   I   door Redactie

KRC Genk won zondagavond verdiend met 3-1 van Club Brugge, maar toch is er heel wat te doen over de manier waarop de zege van de Limburgers tot stand kwam.

 

Heel wat Club-fans begrijpen immers niet waarom Genk aan het begin van de tweede helft een strafschop kreeg na onvrijwillig handspel van Brandon Mechele. Het Nieuwsblad verduidelijkt aan de hand van de regels omtrent handspel waarom de bal precies op de stip ging. De krant citeert de letterlijke regels:

1) Een bal die tegen een hand komt die dicht bij het lichaam staat, wordt niet bestraft met hands als er geen beweging naar de bal is.

2) Een arm die weg van het lichaam staat, die bij een sliding opengaat of gewoon boven de schouder wordt gehouden wordt wel bestraft met handspel. Ook als de bal van dichtbij wordt aangeschoten of als de ¬speler met de rug naar de bal staat en niet ziet wat op hem afkomt.

3) Een speler die tegen zijn eigen arm kopt, wordt niet bestraft.

Het voelt vreemd aan

Hoe vreemd het ook aanvoelt onder voetballers en fans, toch is de beslissing van Alexandre Boucaut en de videorefs in het busje correct. Misschien moeten de regels nog eens herbekeken worden?

Poll: Ga jij akkoord met de regels omtrent handspel?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024